putovanja

« Imate li motivaciju??? | Main | Nedostižan početak sa trajnim krajem »

Za bolju budućnost
2010/08/28,22:51

Svima nama koji smo se zatekli neveselih devedesetih godina nije nepoznato mukotrpno isčekivanje da prođu neki događaji. Tu su i čekanja ličnih životnih prekretnica da odrastemo, završimo školu, postanemo nezavisni, nađemo posao, uselimo se u sopstveni životni prostor, kupimo auto i mnogo toga ... pa, čekanje da naiđe pravi ili prava, pa sklopimo brak, dobijemo decu i da ona poodrastu, krenu u školu i osamostale se ...

Da li je moj život zaista teži od života drugih ljudi ili sama idem iz problema u problem? Taman se reši jedan, a evo i sledećeg problema, a ponekad mi se čini da se problemi preklapaju. Verovatno moram shvatiti da se život većim delom sastoji od manjih ili većih problema, a da su zaista lepi događaji mnogo ređi.

Svako jutro se budim kao da je sve normalno. Zaista je život takav. Ako bih dozvolila da nešto ne bude normalno mnogima bih izgledala čudno. Svesna sam da se svega moram odreći kako bi mi nešto preostalo za šta bih se mogla vezati i odrediti neki cilj koji me vodi ka opstanku i nečemu lepom u životu.

Pogledam na sat. Imam još vremena da maštam u polu-snu. Kako je to lepo. Ipak ću staviti kafu da ne zaspim. E tako, sad je sve " u redu ".

Sedim, pijuckam kafu i razmišljam: " Kako danas započeti dan. Da odem na pijacu ili da pogledam info stud. Možda nađem neku novu nadu za početak novih pregovora oko zaposlenja. Čini mi se da je i to malo previše. Da li uopšte i imam neku šansu za posao?

Baš sam prolazila pored dečijeg butika. Opet sam primetila da vlasnik traži novog radnika. Koliko ih je promenuo. Da li te osobe koje počnu raditi kod njega znaju da rade ili prolaze kroz radnju kao po modnoj pisti. Ili je tu nešto drugo u pitanju.

Setila sam se da sam pre mesec dana bila na razgovoru za posao u butiku obuće. Čak bi me i primili da u svom radnom stažu trgovca imam iskustvo sa prodajom obuće. Naime, trebala je samo zamena do povratka radnice sa trudničkog i kako mi je rečeno, nemaju vremena da me uvode u posao sa artiklima koji su meni nepoznati.

Pa jeste, u pravu su, banana nije isto što i šljiva. Jedno je južno voće, a drugo je ...

Evo, gledam na sat, vreme ne prolazi, letiiii. Ako ne požurim zakasniću na predavanje. Dobila sam novu šansu, mogućnost koju mogu iskoristiti ako se snađem i shvatim predavanja o e_poslovanju.

  DiggRedditTwitterStumbleUponTechnorati FavoritesDeliciousMySpaceSphereTumblrFriendFeedGoogle Bookmarks

Komentari

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu